Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Door voortzetting van uw bezoek, het gebruik van cookies accepteren u:

Gemeenschap Chemin Neuf – Katholieke Gemeenschap met een oecumenische roeping

Nederland
Contact

Kinshasa

Het sponseren van straatkinderen.Geef een gift
 • :
 • :
 • :
  Converteren naar een andere valuta
 • :

  Stuur een email
 •   Nederland :

  Stuur een email

In Kinshasa, de projecten Ndako ya(Ons Huis) en Bethanië, om straatkinderen op te vangen.

Kinshasa, 10 miljoen inwonders en veel kinderen die aan hun eigen lot zijn overgeleverd, in een klimaat van geweld en groot lijden.

De Gemeenschap heeft een ontvangsthuis geopend in 2005 om deze kinderen te kunnen opvangen. Dis is begonnen met de ovang van jongens, en nu ook van meisjes dankzij de opening van een tweede ontvangstplek, Bethanië.

 

 

 

Deze kinderen worden ondersteund en opgeleid. De begeleidende opvoedkundigen proberen toenadering met hun families te realiseren. Het is een werk van geduld en bemiddeling: soms moet er lang gezocht worden voor een familielid dat bereid is om het kind te ontvangen.

 

Sinds 2005 hebben zo'n 800 kinderen kunnen herïntegreren in hun families. De begeleidende opvoedkundigen waken er niettemin voor dat de kinderen niet terug de straat op raken, zo arm en verdeeld kunnen de gezinnen zijn. 20 begeleidende opvoedkundigen werken fulltime voor de twee centra.

 

 
 
 
 
Bethanië

 

 

 

Het volgen van de opleiding is ook een belangrijk doel. De meisjes zitten in een internaat om zo het risico van prostitutie te voorkomen.

 

De begeleidende opvoedkundigen ontmoeten de leraren van de school om het schooltraject te ondersteunen.

 

 

 

 

De opleiding vereist inschrijvingsgeld voor elk kind. U kunt het centrum Ndako ya biso-Ons Huis en het centrum Bethanië helpen.

 


 

Plan :

Agrandir le plan


Ubuntu
Ubuntu - ik ben omdat ik behoor

Toegang tot de films van NET FOR GOD De video's kopen bij de webshop van AME
bloc media chemin neuf fin bloc media chemin neuf