Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Door voortzetting van uw bezoek, het gebruik van cookies accepteren u:

Gemeenschap Chemin Neuf – Katholieke Gemeenschap met een oecumenische roeping

Nederland

De Gemeenschap Chemin Neuf heet u van harte welkom!

 

Het benedictijnenklooster van Oosterhout (NB) begon in 1907 als een stichting van de Franse congregatie van Solesmes. In het midden van de 20e eeuw beleefde het een grote bloei met vele Nederlandse roepingen en een grote geestelijke uitstraling, die aan het eind van de eeuw helaas sterk afnam.

 

In 2003 kwam de aanvraag van de broeders Benedictijnen aan de Gemeenschap Chemin Neuf om het geestelijk leven - vanuit haar eigen spiritualiteit - in de St. Paulusabdij  voort te zetten. Na een periode van onderscheiding en gebed heeft de Gemeenschap op 15 augustus 2005 haar 'ja' uitgesproken op deze aanvraag van de broeders Benedictijnen, voor een proeftijd van 7 jaar.

In 2006 kwamen de eerste broeders en zusters van de Gemeenschap naar Nederland en leefden de 2 gemeenschappen gedurende een half jaar tegelijkertijd in de abdij, om de praktische overdracht op een vloeiende manier te laten verlopen. De broeders Benedictijnen verhuisden in hetzelfde jaar naar Teteringen en vertrouwden de abdij aan de Gemeenschap Chemin Neuf toe.           

 

Op 9 december 2013 werd de abdij door de broeders Benedictijnen officieel overgedragen aan de Gemeenschap Chemin Neuf.

 

Een communiteit van celibataire broeders en zusters en een gezin leven, bidden en werken op dit ogenblik in de abdij en dragen het verlangen verder om deze abdij als plaats van stilte en gebed, plaats van ontmoeting met God en met elkaar voor groepen en retraitanten mogelijk te maken. Echtparen en gezinnen, die als leden van de Gemeenschap buiten de abdij wonen zowel als leden van de ‘Kring Chemin Neuf’ en vrijwilligers dragen en steunen deze missie innerlijk en uiterlijk.


Ubuntu
Ubuntu - ik ben omdat ik behoor

Toegang tot de films van NET FOR GOD De video's kopen bij de webshop van AME
bloc media chemin neuf fin bloc media chemin neuf