Wij gebruiken cookies voor de goede werking van onze website. Door voortzetting van uw bezoek, het gebruik van cookies accepteren u:

Gemeenschap Chemin Neuf – Katholieke Gemeenschap met een oecumenische roeping

Nederland

De Gemeenschap Chemin Neuf is in 1973 ontstaan met alleenstaanden, maar al heel snel sloten zich ook echtparen aan.

Eigenlijk kan je stellen dat Kana is begonnen met de komst van echtparen in de Gemeenschap.

In 1975 hebben zij het verlangen geuit om samen met andere echtparen uit hun kennissenkring, een retraite te volgen die gericht was op het echtelijk- en gezinsleven. Deze retraite vond plaats in Frankrijk en wekte bij de stichter van de Gemeenschap - Laurent Fabre - het verlangen om in deze lijn verder te gaan.

Vervolgens was de Synode over het gezin, die in 1980 plaats vond in Rome, zonder twijfel bepalend: de Gemeenschap, die al bezig was met deze vraag, heeft toen besloten er 4 personen naartoe te sturen, om dicht bij de bisschoppen te zijn en te bidden voor hun ontmoeting.

 

Enkele maanden later vond de eerste kanaweek plaats in Pothières, vormingscentrum van de Gemeenschap.Sinds 30 jaar organiseert de Gemeenschap kanaweken zo'n beetje overal in de wereld, sinds 2006 óók in Nederland.

Ook de kinderen zijn van harte welkom op de kanaweek en krijgen een eigen geheel verzorgd verdiepend en creatief programma, aangepast aan hun leeftijd.

 

"Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder van Jezus was er, en ook Jezus en Zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd." Joh. 2,1-2

 

 

     

     


Ubuntu
Ubuntu - ik ben omdat ik behoor

Toegang tot de films van NET FOR GOD De video's kopen bij de webshop van AME
bloc media chemin neuf fin bloc media chemin neuf