HAUTECOMBE DISCIPLESCHIP SCHOOL

Leerling worden.
De wereld veranderen.

Geloof is een spier die getraind moet worden. Het doel van een christelijk tussenjaar is om je daarbij te helpen. Gedreven door het gebedsleven van een unieke omgeving, geeft Hautecombe Discipelschip School u de mogelijkheid om een stap dichter bij de Heer te zetten. Drie maanden of één jaar.

De bijbelse en theologische vorming, aangepast aan jongeren (18-30 jaar), stelt u in staat het woord van God beter te leren kennen. Het broederlijke leven door de internationale ontmoeting (15 nationaliteiten vertegenwoordigd) en de verschillende christelijke belijdenissen opent je voor anderen. Dit komt vaak overeen met een tussenjaar na het behalen van de mastergraad.

Voorbeelden van onderwerpen: Christologie – Sint Paulus – De Psalmen – Antropologie – Geschiedenis van de Kerk – Leven in de Heilige Geest – Moraaltheologie – Islam – Oecumene – Genesis – De Sacramenten – Zonde en Verlossing…
In het Frans

DRIE MAANDEN INGEDOKEN OM EEN NIEUWE TAAL TE LEREN

Eén idee van het dagelijks leven…
“Verlaat uw land, uw familie en uw vaders huis, en ga naar het land dat ik u wijzen zal.3″Gen. 12:1

In Duitsland, Frankrijk, Engeland. Voor jongeren tussen 18 en 30

De taalscholen zijn 3 maanden lang om een nieuwe taal te leren, nieuwe culturen te ontdekken, jongeren uit andere landen te ontmoeten en te proeven van het broederlijke en gemeenschapsleven.

Voor:
* Iedereen die van reizen en avontuur droomt,
* Al wie gepassioneerd is door vreemde talen en ervan droomt polyglot te worden
* Al degenen die de gave van talen hebben… en al degenen die dat niet hebben!

EEN JAAR VRIJWILLIG IN HET BUITENLAND

“We hebben handen om te dienen en een hart om lief te hebben” (Moeder Teresa van Calcutta)

JET Jeune à l’ÉTranger (Jongeren in het buitenland) – stelt elk jaar een dertigtal jongeren in de gelegenheid naar het buitenland te gaan voor een periode van vrijwilligerswerk, terwijl zij het spirituele en broederlijke leven van de Chemin Neuf Gemeenschap delen.

Of je nu student bent of een jonge professional (18-30 jaar), JET geeft je de kans om 2 maanden tot 2 jaar weg te gaan om een interculturele ervaring op te doen in dienst van anderen en van God: een gezondheidscentrum in Tsjaad, pelgrims verwelkomen in het Heilige Land, straatkinderen begeleiden in Congo

Voorstellen in het Frans of in het Engels

EEN NIEUWE WEG VOOR JE VAKANTIES…

Geestelijke vakanties, bedevaart, nieuwe land ontdekken…

Allen, met je gezin, aan een groep deelnemen…

Veel voorstellen in het Frans