Op de derde dag was er een bruiloft in Kana, in Galilea. De moeder van Jezus was er, en ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd. Toen de wijn bijna op was, zei de moeder van Jezus tegen hem: ‘Ze hebben geen wijn meer.’ (…) Jezus zei tegen de bedienden: ‘Vul de vaten met water.’ Ze vulden ze tot de rand. Toen zei hij: ‘Schep er nu wat uit, en breng dat naar de ceremoniemeester.’ Dat deden ze. (…) de ceremoniemeester (…) zei tegen hem: ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de minder goede. Maar u hebt de beste wijn tot nu bewaard!’” (Joh. 2, 1-10)

We dromen er allemaal van om een gezin te stichten en in harmonie samen als echtpaar te leven, maar het is vaak moeilijk…

Het is de missie van KANA om mensen te begeleiden die een solide basis willen leggen en behouden voor hun leven als koppel en gezin. Het is gebaseerd op een diepe overtuiging: het belang van het huwelijk en het gezin als een pijler in de opbouw van het individu en de samenleving, en als een plaats om het leven te verwelkomen en over de liefde te leren.

KANA is een missie van de Gemeenschap Chemin Neuf, een katholieke religieuze gemeenschap met een oecumenische roeping. Het staat open voor alle echtparen, gehuwd of niet, van alle christelijke denominaties, regelmatige kerkgangers of niet.

KANA is momenteel aanwezig in bijna vijftig landen.

EEN WEEKJE ANDERS, OM AAN JE RELATIE TE WERKEN

De 6-daagse KANA-week, gericht op de herontdekking van de zin van het leven als koppel, van de verbintenis, van het gezin, vormt het hart van de voorstellen van de KANA-missie.
Er is een mix van lezingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed, tijden als koppel en delen in groepen. De week in niet in stilte.

Kinderen zijn ook hartelijk welkom. Verschillende teams bereiden een mooi programma voor per leeftijdsgroep. Zo kun je als gezin erbij zijn, maar toch genoeg tijd hebben voor elkaar als paar.

DE KANA-RETRAITE

Dit voorstel heeft meer het karakter van een retraite. De 6-daagse is gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, om de relatie samen en met God te verdiepen. Er is een mix van lezingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed, tijden als koppel en delen in groepen. De helft van de tijd is in stilte.

JE IN DIENST STELLEN VAN EEN KANA-WEEK

Vind je het leuk om te geven van wat je zelf ontvangen hebt en zo, door je dienst, dit mooie cadeau van deze week voor anderen mogelijk te maken? Houd je van koken (je hoeft geen chef te zijn, er is altijd iemand met meer ervaring die de leiding heeft, maar als je meer kunt is het ook welkom! :)), voor kinderen te zorgen, het broederlijk leven te leven? Dan ben je van harte welkom om te komen helpen, achter de schermen, samen in dienst met de broeders en zusters van de Gemeenschap Chemin Neuf. Tijdens de week ga je ook genieten van de tijden van gezamenlijk gebed, en zijn er leuke en gezellige momenten met z’n allen.

Onze ervaring is echt: door het geven ontvang je ook heel veel!

ONS VOORSTEL VOOR DIT JAAR

1, 2, 3, KANA

De ervaring van de 6-daagse KANA-week, maar dan verdeeld over 3 weekenden: tijd om voor je relatie te zorgen.

Drie weekenden om:

* voor mij en jou te zorgen, ons samenzijn te bevestigen. De essentie van het leven proeven als koppel. Delen over onderwerpen als dialoog, vergeving, seksualiteit.
* met anderen de moeilijkheden en vreugden van het leven te delen.
* te ontdekken dat God aan het werk is in onze liefde, in ons als stel.
* samen te vieren!

Wanneer er een nieuwe 1, 2, 3 KANA begint, laten we het jullie weten.

HET KANA-TEAM IN NEDERLAND

OOK TE BEKIJKEN

Getuigenissen van internationale KANA-sessies
1980-2020: 40 jaar KANA – om voor je relatie te zorgen