“Daarom zal ik, de Heer, haar nu meelokken, haar meevoeren naar de woestijn, haar voor me winnen.”

Hosea 2, 16

Heb je behoefte aan

je afzonderen van de wereld om God te zoeken en door Hem gevonden te worden?

jezelf onder Zijn blik plaatsen, bij Hem zijn en rusten?

Christus van binnenuit leren kennen, om Hem beter te kunnen liefhebben en dienen?

Gods roepstem herkennen en ervoor kiezen die te beantwoorden?

God je wonden laten genezen?

Al onze retraites zijn gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola. Je kunt er naar het essentiële van je leven teruggaan.

Meer weten over de geestelijke ervaring van Ignatius van Loyola. Klik hier:

De retraites zijn allemaal in stilte, wat iedere retraitant in staat stelt tot meer intimiteit en luisteren naar Christus.

Voor al onze retraites is het nodig een motivatiebrief te sturen. Voor sommige retraites of als het de eerste keer is dat je een retraite met ons wil volgen, is er een gesprek nodig (in de abdij of online).

DE 7-DAAGSE RETRAITE

Dit is de klassiek retraite van de Ignatiaanse spiritualiteit.

Het hart van de retraite ligt in persoonlijke gebedstijden met het Woord van God.

Dagelijkse geestelijke begeleiding wordt aan elke retraitant aangeboden. Je wordt geholpen om de bewegingen van de heilige Geest te herkennen en de manier waarop God tot jou spreekt en met jou handelt.

Het programma van een retraite is een mix van lezingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed, begeleiding, met ook de mogelijkheid om iedere dag met je handen en voeten bezig te zijn (poetsen, tuinieren, groenten snijden…), wat zorgt voor een goede balans in het dagritme.

INNERLIJKE GENEZING OF ‘ANAMNESE’ RETRAITE

De anamnese retraite biedt ruimte aan om een gebeurtenis of een moment in je leven te herlezen in het licht van de heilige Geest. Je kunt zo jezelf gaan erkennen als geliefd door God en als zondaar die vergeven is, om zo verzoend te worden met je eigen geschiedenis door de genezing en bevrijding in Jezus Christus te verwelkomen.

Het is een wat intensievere tijd dan de 7-daagse retraite, met onder andere twee begeleidingsmomenten per dag. Voor de rest ziet het programma er ongeveer hetzelfde uit als hierboven beschreven.

ONLINE RETRAITE

De online retraite is gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen in het dagelijks leven.
Het programma is aan je werkritme aangepast, zodat je door kunt gaan met werken of je gewone leven en thuis de ervaring van verdieping van je relatie met God mag ervaren.

Deze retraite vraagt om ongeveer twee uur per dag beschikbaar te zijn. Jij bepaalt verder zelf het moment van je gebedstijden, wanneer je naar de lezingen kijkt en wanneer je beschikbaar bent voor de geestelijke begeleiding die je ontvangt.

ONS AANBOD