OPEN DONDERDAG

Iedere donderdag is het mogelijk een dagje met de Gemeenschap mee te leven.

Het is zonder verplichtingen. Aarzel niet om ééns te komen om de sfeer te proeven. Sommige mensen komen onregelmatig, maar het is ook mogelijk iedere donderdag er te zijn, om de broederlijkheid te verdiepen en de vreugde te beleven van het samen in dienst zijn van de Heer, in zijn huis zijn.

Je wordt vanaf 8.30 uur verwacht en het duurt tot ongeveer 12.00 uur (als 8.30u niet haalbaar is, mag je ook tussen 9.00u en 9.25u aankomen).

De Gemeenschap leeft gedeeltelijk van giften en heeft de middelen niet om personeel in dienst te nemen. Iedere hulp is dus extra hartelijk welkom!

Open Donderdag vindt tot het einde van het jaar elke donderdag plaats, behalve op feestdagen en tijdens de zomer. We kijken ernaar uit u daar te zien!


Wij beginnen om 15 september

Iedereen kan iets vinden wat hij/zij leuk vindt:
– Koken
– Tuinieren
– Poetsen
– Klussen
– Strijken …

Heb je andere talenten?
Laat het weten, en wij zullen samen kijken hoe wij dit kunnen aanpassen.

Programma
8.30uOchtendgebed voor de eenheid
9.00uOntvangst en koffie
9.25uKoken, Tuin, Klussen….
12.00uViering
12.45uLunch
13.45Wel thuis!

OPEN KLOOSTERWEEKEND

In de voetsporen van de monniken, volgens de regel van de Benedictijnen “Ora et Labora“, “bidden en werken”, is dit weekend een gelegenheid om samen met de Gemeenschap Chemin Neuf te bidden, te werken in en om de abdij en het gemeenschapsleven te ervaren. Op zich in dezelfde geest als de open donderdag, maar dan met iets meer bezinningstijd.

Het Open Kloosterweekend biedt een kans om het dagelijks leven op een verfrissende manier te onderbreken en een adempauze te hebben.

Een deelnemer aan het woord:

Het Open Kloosterweekend, Ora et Labora, was vorig jaar voor mij een grote ervaring. De combinatie van gebed, werken en gemeenschapsvorming is heel bijzonder. De dag begint ’s morgens met de Lauden, eigenlijk vind ik dat de mooiste gebedsdienst van de dag. In volkomen stilte kom je in de grote abdijkerk. Als deze dienst begint zijn de eerste woorden die worden gezongen: “Heer open mijn lippen, en mijn mond zal Uw lof verkondigen”. Waarop direct de Doxologie volgt waarin eer wordt gebracht aan de Drieëne God. Hiermee wordt meteen de toon gezet naar het werk van deze dag: Ora et Labora. Dit samen gaan van gebed en arbeid is heel zinvol en staat ook in de traditie van deze 100-jarige abdij. Ook de broederlijkheid om met elkaar te werken ervaar ik als bijzonder. Het samen werken is ook een ontmoeten van mensen waar soms hele mooie gesprekken en getuigenissen uit kunnen voortkomen. Op deze manier kan ik ook wat bijdragen aan deze gemeenschap die mij dierbaar is geworden. Ora et Labora is een gelegenheid om terug tot de bron te keren en onze dagelijkse bezigheden mét God te beleven.

Hebt u vragen? Neem contact met ons op!