Workshops bier brouwen
Volgens de eeuwenoude traditie van de monniken!
Leer in één zaterdag je eigen bier brouwen en ontdek het gemeenschapsleven in het klooster met een rondleiding, gebedstijden en een gezamenlijke lunch. Een dag kloostersfeer proeven en bier brouwen in de abdij volgens de eeuwenoude traditie van de monniken.
De workshop start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.
Dagprogramma
In zijn geheel, geeft dit programma de mogelijkheid om je eigen bier te maken maar ook de sfeer van het Kloosterleven te proeven. De lunch is in het bijzonder een gezellig moment waar jij broeders en zusters van de gemeenschap kunt ontmoeten.
Iedere deelnemer krijgt 9 liter zelf gebrouwen bier mee naar huis om het daar te laten rijpen en het vervolgens te bottelen. Instructies voor het rijpingsproces thuis krijg je na afloop van de workshop.
9u | Aankomst – Koffie |
9.30u | Start brouwen (met koffie pauze daarin tussen) |
12.15u | Middaggebed met de Gemeenschap |
12.45u | Gezamenlijke lunch |
13.30u | Rondleiding van de Paulusabdij |
14.00u | Weer aan de slag! |
14.30u | Geleid gebed (op zijn ignatiaans manier) |
15.00u | Bierproeverij, terugblik en opruimen |
Informatie
Je kunt je online inschrijven: zie de agenda hieronder.
Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar. Financiële bijdrage: tussen de 90 en 100 euro per persoon.
Het aantal deelnemers per workshop is beperkt. Wie het eerst inschrijft, die het eerste brouwt en bidt!
Als je geïnformeerd wilt worden over nog in te plannen workshops in de toekomst, kun je de verantwoordelijken een e-mail sturen.