Op deze pagina staat een beschrijving van de verschillende activiteiten die Chemin Neuf Nederland aanbiedt op het gebied van huwelijk en relatie: de KANA missie. Het actuele aanbod vindt u hier.

De KANA-Week

De 6-daagse KANA-week, gericht op de herontdekking van de zin van het leven als koppel, van de verbintenis, van het gezin, vormt het hart van de voorstellen van de KANA-missie.
Er is een mix van lezingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed, tijden als koppel en delen in groepen. De week in niet in stilte.

Kinderen zijn ook hartelijk welkom. Verschillende teams bereiden een mooi programma voor per leeftijdsgroep. Zo kun je als gezin erbij zijn, maar toch genoeg tijd hebben voor elkaar als paar.

DE KANA-RETRAITE

Dit voorstel heeft meer het karakter van een retraite. De 6-daagse is gebaseerd op de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola, om de relatie samen en met God te verdiepen. Er is een mix van lezingen, getuigenissen, persoonlijk en gezamenlijk gebed, tijden als koppel en delen in groepen. De helft van de tijd is in stilte.

1, 2, 3, KANA

De ervaring van de 6-daagse KANA-week, maar dan verdeeld over 3 weekenden: tijd om voor je relatie te zorgen.

Drie weekenden om:

* voor mij en jou te zorgen, ons samenzijn te bevestigen. De essentie van het leven proeven als koppel. Delen over onderwerpen als dialoog, vergeving, seksualiteit.
* met anderen de moeilijkheden en vreugden van het leven te delen.
* te ontdekken dat God aan het werk is in onze liefde, in ons als stel.
* samen te vieren!

Kana Hoop op Vruchtbaarheid

Het Kana-weekend ‘Hoop op vruchtbaarheid’ is gericht op echtparen (m/v) voor wie zwanger worden niet vanzelf gaat. Het doel van dit weekend is om samen stil te staan bij dit verdriet in jullie relatie. Hoe ga je om met dit verdriet? Hoe rouw je over een kindje dat nooit geboren wordt? En hoe geef je je leven als echtpaar opnieuw inhoud – met elkaar en met God?

In dienst van een KANA-missie

Vind je het leuk om te geven van wat je zelf ontvangen hebt en zo, door je dienst, dit mooie cadeau van deze week voor anderen mogelijk te maken? Houd je van koken (je hoeft geen chef te zijn, er is altijd iemand met meer ervaring die de leiding heeft, maar als je meer kunt is het ook welkom! :)), voor kinderen te zorgen, het broederlijk leven te leven? Dan ben je van harte welkom om te komen helpen, achter de schermen, samen in dienst met de broeders en zusters van de Gemeenschap Chemin Neuf. Tijdens de week ga je ook genieten van de tijden van gezamenlijk gebed, en zijn er leuke en gezellige momenten met z’n allen.

Onze ervaring is echt: door het geven ontvang je ook heel veel!

HET KANA-TEAM IN NEDERLAND

OOK TE BEKIJKEN

Getuigenissen van internationale KANA-sessies
1980-2020: 40 jaar KANA – om voor je relatie te zorgen