WJD in Portugal

26 juli – 6 augustus 
met de Gemeenschap Chemin Neuf

“De tijd om op te staan, is nu!”
(Paus Franciscus )

Het festival in Portugal

Welcome to Paradise is een internationaal christelijk festival dat ieder jaar plaatsvindt met jongeren uit de hele wereld.

Welcome to Paradise is niet meer alleen een festival maar wordt een beweging die impact heeft op de hele wereld.  In 2023 zal de WJD in Lissabon de perfecte gelegenheid zijn om deel te nemen aan een evenement die een verandering teweeg zal brengen voor onze generatie. Dit is het ideale moment! 

3 mogelijkheden 

Festival Welcome to Paradise
van 26 juli tot 1 augustus 

Het grootste christelijke festival pré-WJD vindt plaats in Portimao

5000 jongeren, 40 landen, 15 christelijke kerken, 5 dagen voor een unieke ervaring:
Aan de zuidkust van Portugal, stel je jouw eigen dagen samen dankzij de formule “à la carte” (van de menukaart). Een workshop over ecologie, een potje beachvolleybal, gebedstijd of een middag op het strand : aan jou de keus met in ieder geval veel gezamenlijke hoogtepunten. 

WJD in Lissabon
van 1 augustus tot en met 6 augustus 

Aan het einde van het festival zullen alle deelnemers vertrekken richting Lissabon om er samen de 37e wereldjongerendagen mee te maken! 

Ook hier is Welcome To Paradise aanwezig : in een kerk in Lissabon verzorgen wij een programma met verschillende highlights : lofprijzing, een play party voor de 16- tot 18- jarigen, en een grote gebedswake voor eenheid en vrede met de gemeenschap Taizé. Maar je bent in Lissabon vrij om zelf te kiezen waaraan je deelneemt! Je kunt ook naar programmaonderdelen van Nederland, of van andere landen en gemeenschappen. 

Stilteretraite
van 7 augustus tot en met 12 augustus 

Neem aan het einde van de WJD een moment voor jezelf en beleef een stilte retraite met de oefeningen volgens st. Ignatius met iedere dag een moment van begeleiding. Deze retraite is in een voormalig kartuizersklooster, nu van de gemeenschap chemin neuf, in Zaragoza, Spanje.

De kosten voor de stilteretraite zijn €180

Wat zijn de transportmogelijkheden?

Er wordt vanuit Nederland een busreis georganiseerd naar het festival van Portimão en weer terug naar Nederland vanuit Lissabon. De bus vertrekt op maandag 24 juli vanuit Den Bosch. We komen terug op dinsdag 8 augustus. De precieze tijden van vertrek en aankomst zullen later duidelijk worden. 

De bus zal ons ook naar Lissabon brengen na het Festival in Portimao. 

De kosten voor de busreis die vanuit Nederland wordt georganiseerd zijn €310

“ Het is niet het veranderen van de wereld wat ons het verlangen geeft naar het Paradijs te gaan. Het is het ervaren van het Paradijs wat het verlangen geeft de wereld te veranderen.”

Klinkt allemaal goed?
Ga naar de website van het festival om verder te lezen…l voor alle praktische informatie (over de Nederlandse delegatie en over het Festival) die je nodig hebt en om je in te schrijven!