Vrijdag 10 november kwamen groepjes jongeren bij de abdij aan voor het weekend “The gift of Love” over relaties en seksualiteit. Tassen en koffers werden overal neergezet, begroetingen waren te horen en te zien. De gangen van de abdij vulden zich met verschillende talen: Nederlands, Vlaams, Frans, Spaans, af en toe zelfs Arabisch en Kirundi, maar vooral het gemeenschappelijke Engels. De verwachtingen waren hooggespannen, zowel bij de deelnemers als bij het kersverse team voor de jongerenmissie.

Uiteindelijk waren we met 42 jongeren (inclusief team) aanwezig en konden we beginnen in de zeer gezellig verlichte recreatiezaal. Een flink aantal jongeren kende elkaar al, omdat ze in Antwerpen in het studentenhuis (‘Kot’) van de gemeenschap wonen, maar het was direct duidelijk dat iedereen het leuk vond om anderen te leren kennen en het werd dan ook al snel erg gezellig. Dit was het kenmerk van de vrijdagavond. Elkaar leren kennen en ‘landen’ in de abdij.

De zaterdagmorgen begon lekker actief met een warming up en persoonlijke gebedstijd, en ging daarna de diepte in met twee inleidingen over ‘Made by Love’ en ‘Made for Love’ en de workshops over grenzen/verslaving, zelfbeeld/identiteit, familie-relaties en seksualiteit. Door de reacties en gesprekken werd het duidelijk dat God in veel van de deelnemers aan het werk was en het werd dan ook een bijzondere verzoeningsavond.

Het afscheid op de zondag was hartelijk en welgemeend. Bijzonder om te zien hoe diep God kan gaan in 1 weekend en hoe er vriendschappen gesloten kunnen worden in zo’n korte tijd. Als nieuw team vonden we het bijzonder hoe we hebben kunnen/mogen samenwerken en ervaarden we de zegen van een groot team.