Zaterdag 19 augustus organiseerde de Chemin Neuf Community de start van haar jubileumjaar. Een jaar om 50 jaar te vieren, om te vieren wat we hebben ontvangen. Maar niet alleen om terug te kijken. Dit jaar staat in het teken van het programma “Tomorrow’s Church”, de kerk van morgen. Het wordt een jaar met verschillende bijeenkomsten.

De eerste bijeenkomst werd gehouden in de abdij van Hautecombe, na het Algemene Kapittel van de Chemin Neuf-gemeenschap. Het kapittel vindt om de 7 jaar plaats. Voor dit Kapittel kwamen 72 kapittelleden, uit de dertig landen waar de gemeenschap aanwezig is, twee weken lang bijeen in de abdij.

Op 19 augustus werden zij vergezeld door vertegenwoordigers vanuit verschillende delen van de Kerk. Speciaal om het startsein te geven voor dit jaar van bezinning over de Kerk van morgen. Verschillende van hen – kerkleiders, theologen en missionarissen – deelden wat hen vandaag de dag inspireert voor de toekomst.

28 oktober: “De Kerk van morgen” in Burkina Faso

08.30 : Eucharistieviering in de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Onbevlekte Ontvangenis in Ouagadougou, voorgegaan door Zijne Eminentie Philippe kardinaal OUEDRAOGO. Link klik hier

10u30 tot 13u30:

Een rondetafel over het thema “Een Kerk ten dienste van de vrede”.
Twee ronde tafels met vignetten en een manifest van de jongeren van Chemin Neuf (JCN) op het programma.

Leiders uit de christelijke kerk en de Islam, waaronder door broeders en zusters uit de Gemeenschap, geven toespraken over de thema’s co-creatie van vrede door Islam en Christendom; en, de Kerk-familie van God in Afrika in de context van de synode, over synodaliteit en de spanningen en crises die Afrika doormaakt.

De hele zaterdag wordt live uitgezonden op www.chemin-neuf.media, met simultaanvertaling in het Engels en Pools. link hier